Како избрисати или деактивирати Фацебоок страницу

Како избрисати или деактивирати Фацебоок страницу

Сигурно сте с времена на време направили Фацебоок страницу. Међутим, након неког времена схватили сте да вам од тога нема користи, и да само заузима простор. Или сте можда чак и заборавили на то. Али шта ако знате како да избришете или деактивирате Фацебоок страницу?

Понекад, када направите много страница, оне могу постати сметња јер заузимају простор на вашој друштвеној мрежи који бисте радије користили за друге ствари. Зато, хајде да вам покажемо како да их обришете или деактивирате у само неколико корака. Спремни?

Како обрисати Фацебоок страницу

Други начини за улазак на Фејсбук

Почећемо тако што ћемо вам дати кораке које треба да предузмете да бисте потпуно избрисали Фејсбук страницу коју сте креирали. Међутим, требало би да знате да је ово одлука која је, када се једном донесе, неповратна. Нећете моћи да је повратите касније . Зато добро размислите.

Кораци које морате предузети су следећи:

  • Почните тако што ћете унети своју страницу. Да бисте то урадили, ако се не појави у менију са леве стране када уђете у Фацебоок, можете да одете на странице или чак на Мета Бусинесс.
  • Када сте на својој страници, уверите се да имате профил странице тако да вам пружа све опције управљања и администрације за њу. У супротном, можете наићи на потешкоће. На истој страници имате три хоризонталне тачке на десној страни. Ако притиснете, видећете да се појављује мени. Притисните Подешавања странице и означавање.
  • Ово ће вас одвести на други део странице са менијем на левој страни. Ако га спустите, видећете да у датом тренутку пише Приступ и контрола. Кликните тамо и појавиће се само две опције:
  • Деактивирајте Фацебоок страницу, што ћемо вам објаснити у наставку.
  • Избришите Фацебоок страницу. У овом случају то је одлука, као што вам кажемо, неповратна. Изгубићете све што сте објавили, осим ако пре него што кликнете на дугме не направите копију и преузмете све. Наравно, Фејсбук понекад не чува све фотографије, нити вам их даје, па бисте изгубили сав садржај и време и труд који сте посветили страници.

Како деактивирати Фацебоок страницу

екран са фацебоок-ом

Ако не желите да будете тако драстични и више волите да га задржите, али га немате активним, ово решење може бити оно што тражите. Поготово што ћете у овом случају задржати назив странице, а то можда желите.

Па, да бисте то урадили, морате узети у обзир следеће кораке:

  • Прва ствар је да одете на Фацебоок страницу и, унутар ње, на одељак страница. Када сте тамо, морате да изаберете ону коју желите да деактивирате на неко време.
  • Када уђете на страницу, прво што ће од вас тражити је да промените свој лични профил у профил странице. Ово је нешто што морате да урадите да бисте могли да управљате тиме. У ствари, наћи ћете два дугмета, једно са леве стране у менију и друго на самој страници, одмах испод менија који имате. Притисните дугме за промену.
  • Када то урадите, видећете да сада имате много више опција да промените ствари на страници. Али пошто вас занима да га деактивирате, следећи корак који морате предузети је да кликнете на три хоризонталне тачке које се појављују на страници. Они се налазе у менију који имате (где се појављују Информације, Помињања, мишљења...), десно. Ако кликнете на њих, појавиће се подмени. Морате да кликнете на Подешавања странице и означавање.
  • Затим, на овој новој страници која се појављује, имате неколико опција. Али ако желите да деактивирате, морате да одете на Приступ и контрола. Ово ћете пронаћи у менију са леве стране. Ако се мало спустите видећете да је ова опција.
  • Након што кликнете, добићете две опције:
    • Деактивирајте страницу, која ће бити привремена и уклониће ваше име и фотографије из већине садржаја који сте конвертовали.
    • Избришите страницу, што је управо оно што смо вам раније објаснили.

Избор између једног или другог зависи од тога да ли ћете поново користити страницу у будућности или не. Ако то не желите да урадите, најбоље би било да га потпуно избришете тако да од њега не остане ни трага. Али ако мислите да бисте му се могли вратити у будућности, можете га оставити и остаће док га поново не активирате.

Још један начин да сакријете своју Фацебоок страницу

веб страница друштвене мреже

Ако брисање ваше Фацебоок странице или њено деактивирање није нешто што вам се заиста свиђа, увек се можете одлучити за другу опцију која вам више одговара. Говоримо о скривању странице да је нико осим вас не види. Ово је такође врло лако урадити. А кораци које треба да предузмете су следећи:

  • Пријавите се и управљајте својом Фацебоок страницом. Да бисте то урадили, унесите подешавања странице са три хоризонталне тачке. Када сте тамо, у менију, идите доле на Публика и видљивост и кликните на Како могу да вас пронађу и контактирају.
  • Деактивирајте три поља која се појављују. Ово ће спречити да се страница појави у претраживачима или да буде препоручена.

На овај начин, страница ће бити скривена и неће се појавити. Само следбеници треба да га добију. Али не за остатак народа.

Тачно је да ово не сакрива страницу у потпуности, али вам даје већу контролу над тим ко је види. Упркос томе, увек можете да учините будуће објаве приватним или да спречите друге да коментаришу или деле ваше објаве. Другим речима, ограничавате видљивост странице како бисте спречили да се приказује другима.

Да ли вам је сада јасно како да избришете или деактивирате страницу на Фејсбуку? Да ли вам је то задало проблеме? Иако је овај процес прилично једноставан, увек могу постојати неки недостаци који нас спречавају да лако постигнемо циљ. Реците нам и ми ћемо покушати да вам помогнемо.


Додај као жељени извор на Гуглу